Gorakuten
Image default
Reference / Education

Webshop starten met SEO

Een webshop starten zonder SEO is net als ijsjes verkopen in de woestijn. Het idee is goed, maar je hebt geen klanten om jouw product aan te verkopen. Er zijn erg veel websites, en er zijn ook veel mensen die een webshop starten. Je moet zorgen dat jouw winkel online ook gevonden wordt. Dat kun je bereiken met SEO en marketing online. Wat is het, hoe gaat het in zijn werk en waarmee kun je dat bereiken? Lees snel verder!

 

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Je ontwerpt jouw website op de juiste manier waarmee je hoger komt te staan in Google. Je moet daarbij rekening houden met jouw doelgroep, waar jouw klanten naar zoeken, en bij de webshop starten moet je die indelen zodat zoekmachines als Google de winkel ook daadwerkelijk vinden.

 

Hoe kun je SEO in jouw webshop toepassen?

Een belangrijk deel van SEO schuilt in de metadata. Dat is de informatie die zoekmachines uit jouw site vissen om zo de positie bij een zoekopdracht te bepalen. Wanneer iemand zoekt naar “vissen” wil je dat jouw hengel als resultaat in Google komt te staan. Je voegt daarom keywords toe aan jouw product zoals “vissen” om gevonden te worden.

 

Wat heb je nodig bij je webshop starten?

Je bespaart jezelf veel tijd en energie door een online winkel platform als Shoptrader te nemen om jouw webshop in te bouwen. Je kunt daar metadata en SEO toepassen op categorieën en producten. Je kunt deze informatie kopiëren en plakken zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft te doen. Dat bespaart je veel tijd.

 

Geld besparen met SEO

Je kunt bij Google advertentieruimte kopen. Als je SEO op de juiste wijze toepast na je webshop starten kun je hetzelfde resultaat bereiken zonder extra kosten te maken. Door zoektermen slim te gebruiken kun je klanten vinden die aansluiten op jouw aanbod. In Shoptrader kun je dat allemaal instellen, je kunt ook de resultaten bekijken.

 

Zorg dat jij niet met een ijswagen in de woestijn wacht op klanten. Presenteer jezelf, zorg dat je gevonden wordt voordat jouw voorraad is gesmolten!