Gorakuten
Image default
Reference / Education

Waarom ik een wicker loungeset moet hebben!

De zomer komt eraan! Nog een aantal weken moeten we het doen met frisse dagen en koude nachten, maar het eerste voorjaarszonnetje laat niet meer lang op zich wachten. Hoog tijd dus om na te denken over de inrichting van jouw tuin. Naar welk materiaal gaat jouw voorkeur uit? in 2018 is de wicker loungeset nog steeds helemaal hip. In dit artikelen zullen we enkele voordelen van een wicker loungeset voorbij laten komen, zodat jij de perfecte keus maakt qua tuinmeubelen dit jaar!

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel van een loungeset uit wicker is de onderhoudsvriendelijkheid. Dagelijks onderhoud is niet nodig, maar mocht je de tuinset even willen opschonen volstaat het op jouw set af te nemen met een spons en lauw water (eventueel met groepe zeep). Maak hierbij geen gebruik van krachtige reinigingsaparaaten zoals een hogedrukreiniger. Ook is het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen ten zeerste af te raden. Je zult merken dat het vuil met een simpel sopje makkelijk te verwijderen is.

Makkelijk verplaatsbaar

Een wicker loungeset weegt niet veel. Doordat het frame gemaakt is van lichtgewicht aluminium kan de loungeset eenvoudig verplaatst worden. Zit je net in de schaduw maar zit je liever in de zon? Eenvoudig verplaats je de loungeset naar een zonnig plekje in je tuin. In het najaar als de dagen beginnen te korten kun je er voor kiezen de loungeset op te bergen. Ook nu ervaar je de eenvoud van een lichte wicker loungeset. Zonder veel moeite verhuis je de loungeset naar de locatie waar je deze wilt opslaan. Wil je de loungeset buiten opslaan? Dan is het aan te raden om deze af te dekken met een loungeset hoes.

Duurzaam

Door de duurzaamheid van het gevlochte wicker kunststof kan je loungeset probleemloos het hele jaar buiten blijven staan, zonder dat de meubelen hieronder lijden. Regen of zonnestralen beinvloeden de kleur en stevigheid van de set niet. Toch biedt een beschermhoes altijd extra bescherming, en is het aan te raden dit altijd te gebruiken indien de loungeset lange tijd niet gebruikt wordt. Tuinkussens dienen altijd op een droge plaats bewaard te worden. Dit houdt je kussens in top conditie en bespaard je het nodige poets werk. 

Roestvrij

Last but not least, een wicker loungeset met aluminium frame is roestvrij. Je loungeset gaat jarenlang mee indien hier fatsoenlijk mee omgegaan wordt. Beslis voor jezelf of je kiest voor een hoekbank loungeset of dining loungeset. Voor nu kunnen we niets anders dan wachten op goed weer, maar het wachten duurt niet meer lang!

 

 

https://www.heuts.nl/tuinmeubelen/alle-tuinmeubelen/loungeset