Gorakuten
Image default
Reference / Education

Verstopping verhelpen? Lees ons artikel!

 

Een verstopping verhelpen kan een lastige klus zijn, maar niet na het lezen van ons artikel. In dit artikel leest u exact hoe u korte metten maakt met uw verstopping in bijvoorbeeld uw wasbak of douche. Aan de hand van onderstaand stappenplan zorgt u dat de verstopping is ontstopt zonder daar echt moeite voor te hoeven doen. Het inschakelen van een vakman kan vaak veel geld kosten, probeer het daarom eerst op te lossen zonder iemand in te schakelen. Aan de hand van de onderstaande tip weet u zeker dat u de verstopping gratis kan verhelpen!

Onstopper gebruiken

De onstopper staat vrijwel in elke badkamer of toilet. Dit ruberen voorwerp wordt tegenwoordig weinig meer gebruik terwijl hij wel erg effectief te werk gaat. Omdat veel mensen toch liever niet hun handen uit hun mouwen doen en liever geen handwerk willen verrichten, grijpen veel mensen naar de onstoppingsmiddelen waarbij het middel het werk doet. Dit kan veel schade aanrichten aan het milieu, maar ook aan uw afvoer. Daarom bevelen wij iedereen aan om het eerst is met de ontstopper te proberen. Heeft u geen ontstopper? Koop deze dan bij uw speciaalzaak. Vaak kost de aanschaf minder dan €10 en het kan u in de lastigste siuaties helpen!

Hoe gebruikt u de ontstopper?

De onstopper is vrij eenvoudig te gebruiken. Één van de meeste effectieve manieren is het volgende: door een laagje water aan te brengen in uw afvoerleiding voordat u vacuum gaat trekken zorgt u dat de ontstopper beter zijn werk doet. Breng vervolgens de ontstopper aan, op het putje, en zorg beweeg de onstopper een aantal keer hard op en neer. Trek de ontstopper er vervolgens hard vanaf en herhaal dit meerdere malen voor optimaal resultaat.