Gorakuten
Image default
Reference / Education

Verlovingsringen van diamant

U heeft eindelijk de moed bij elkaar gespaard om de hand van uw partner te vragen. Een spannend en romantisch moment. Uzelf bent natuurlijk nerveus om uw partner ten huwelijk te vragen en voor uw partner is het een complete verassing. Aangezien voor uw partner een verloving vaak onverwachts komt, is het belangrijk om dit moment goed voor te bereiden. Zorg er daarom voor dat u veel tijd en aandacht besteed aan het item dat de verloving zo bijzonder maakt, de verlovingsring.

 

De keuze is aan u, maar tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de verlovingsring niet meer dezelfde ring is als de uiteindelijke trouwring. Het is meer een soort tijdelijke ring geworden die dus alleen de verloving aanduidt. Maar dit maakt een verlovingsring natuurlijk niet minder belangrijk. Er zijn een aantal aspecten waar u op moet letten bij de aanschaf van een (diamanten) verlovingsring. Als u hier genoeg tijd en aandacht aan besteedt, kunt u deze informatie ook gebruiken bij de aanschaf van de uiteindelijke trouwringen.

 

Stijl van de ringen

Zorg dat u weet welke stijl sieraden uw partner mooi vindt. Bijvoorbeeld een strak design, vintage of een grote en opvallende ring. Ook het materiaal is belangrijk, denk aan goud of zilver.

 

Ringmaat

Zorg dat u afweet van de ringmaat van uw partner. Niets is zo vervelend als een ring die te groot of te klein is. Al is de verlovingsring wellicht maar tijdelijk, het is wel heel belangrijk dat hij goed past. Kijk of u een ring van uw partner kunt vinden om zo achter de maat te komen of vraag aan vrienden of familie ze wellicht de maat weten.

 

Karaat

Kiest u voor een verlovingsring gemaakt van diamant, houdt dan rekening met het aantal karaat van de diamant of diamanten die in de ring verwerkt zijn. Hoe hoger het karaat, hoe zwaarder de diamant en dus hoe duurder de verlovingsringen zullen zijn.