Turnhout Tantra hoofdstad van Europa

Turnhout is de Tantra hoofdstad van Europa. Vanuit Turnhout komt de kennis en Tantra beleving binnen Europa op gang. Met de lancering van het boek Maithuna, de Kamasutra voor Vrouwen, leren koppels alles over tantrisch vrijen. Op de achterzijde van het boek staat dan ook ‘With Love from Turnhout the Tantric Capital of Europe’.

In Turnhout is de Nederlandstalige Tantra for Life vestiging gevestigd. Het is een bewuste keuze van de organisatie geweest om dit te vestigen op de Belgisch/Nederlandse grens. In Turnhout geeft de beste Tantra leraar (guru) van Europa les. Vanuit heel Europa komen vrouwen om zich te laten masseren. Daarnaast komen koppels uit heel Europa naar Turnhout om te tantrisch te leren masseren. Dit doen zij vaak in privéles, maar bij Tantra for Life gaat ook aan kleine groepen lesgeven.

Om les te kunnen geven in ‘groepsverband’ moet de locatie comfortabel zijn. Ook de slaapgelegenheid moet in de directe omgeving zijn. Om misverstanden te voorkomen geeft men aan dat de lessen in bikini en zwembroek worden gevolgd. Hierdoor voelen de deelnemers zich vaak net iets gemakkelijker. Daarbij masseert men altijd de eigen partner. De lessen zijn heel praktisch en na voldoende te hebben opgelet tijdens de lessen kan men nog doorgaan met oefenen op de slaapkamer.

De Turnhouter zelf moet Tantra nog leren ontdekken, maar dagelijks komt langs een van de mooiere Tantra beelden in de stad. De Adam en Eva op de zeshoek is het begin van de Tantra boulevard.

In de omgeving van Turnhout zijn voldoende slaapgelegenheden die vlak bij de leslocatie liggen. Ook wanneer men uit Duitsland komt is Turnhout gemakkelijk aan te rijden. Parkeergelegenheid is er voldoende, zonder dat men moet betalen.

Tijdens de lessen wordt er ook uitgelegd wat je nodig hebt om een perfecte massagesfeer te creëren. Er wordt uitleg gegeven over de speciale verlichting, massagemat, de beste massage olie, Yoni trainer, Guda trainer en ook het energetisch zuiveren van de ruimte.

Na een weekend in Turnhout gaan de koppels voldaan naar huis. Daar oefenen zij verder en gaat het van technisch masseren over in intuïtief masseren. Dit bereik je door heel veel te oefenen waardoor je een eigen tantra massage creëert. Mensen die vervolgens ook de verfijning nog willen leren en blijven oefenen kunnen op termijn zelf lesgeven. Zo gaat de verspreiding van Tantra, door heel Europa heen.

In Turnhout de Tantric Capitol of Europe kun je ook terecht voor Tantra dance en Tantra Yoga.