Gorakuten
Image default
Reference / Education

Scriptie laten nakijken neemt in populariteit toe

Steeds meer studenten hebben behoefte aan externe hulp bij het schrijven van hun scriptie. De scriptie laten nakijken door een professionele taalkundige met kennis van scriptie is een veelgebruikte optie. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Verbeteren taalfouten

Taal is een groot struikelblok bij veel studenten. Een taalkundige kijkt het document na van A tot Z. Fouten worden aangepast door middel van Wwijzigingen Bijhouden in Microsoft Word. In het document geeft de taalkundige ook tips over hoe de student in de toekomst deze taalfouten kan voorkomen.

Doordat het document hierdoor veel leesbaarder wordt en de inhoud beter naar voren komt krijgt de student hierdoor vaak een beter cijfer. Ook is het prettiger lezen voor een begeleider, die is minder tijd kwijt met de beoordeling van de scriptie.

Feedback om taal te verbeteren

Het uiteindelijke doel is om van de studenten beter schrijvers te maken. Ze zijn bijna klaar met hun opleiding en gaan zo het bedrijfsleven in. Dit is de laatste kans om ze nog iets van taal bij te brengen. De taalkundige schrijft een feedbackbrief met handige taaltips toegespits op de student.

Scriptie laten nakijken aanbevolen door universiteiten

Door het educatieve karakter zijn ze in de academische wereld erg te spreken over dit soort diensten. Studenten worden dan ook veelvuldig doorgestuurd door een begeleider. Zo is ook te lezen in deze handleiding.

Het laten nakijken van een scriptie kost ongeveer 100 euro. Een bedrag waarvoor studenten een betere scriptie krijgen en ook nog eens wat opsteken.

https://www.scribbr.nl/nakijken/nederlands/