Gorakuten
Image default
Reference / Education

Redenen om te kiezen voor personal training

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor het trainen onder begeleiding bij bijvoorbeeld Van Heijningen Personal Training. Dit zijn te veel redenen om op te noemen. In dit artikel lees je de belangrijkste reden om te kiezen voor de personal trainer van Van Heijningen Personal Training.

Sporten en leren

Personal trainers zijn geschoold in lichaamsbeweging en de positieve invloed hiervan. Een goede personal trainer kan de beste oefeningen samenstellen voor het veilig en snel halen van jouw doelen. Daarnaast leert de personal trainer je de juiste lichaamshouding en techniek aan bij het uitvoeren van de oefeningen. Dit is van onschatbare waarde voor de rest van je sportleven. Door het correct uitvoeren van de oefeningen zijn ze efficiënter en daardoor kan je maximaal resultaat halen. De goede uitvoering zorgt niet alleen voor maximaal resultaat maar het voorkomt ook nog eens blessures.

Realistische en specifieke doelen

Iedereen heeft doelen die hij of zij wil bereiken en we willen dit allemaal zo snel mogelijk bereiken, het liefste vandaag nog. Dit kan demotiverend werken als je zelf vindt dat je de doelen niet snel genoeg haalt of als blijkt dat de doelen eigen onhaalbaar zijn. Met behulp van een personal trainer kan je realistische doelen stellen. Hij zal je hierbij helpen en formuleert ook kleine, makkelijke haalbare doelen onderweg naar het einddoel. Wanneer je de tussentijdse doelen haalt zal je meer motivatie krijgen voor het behalen van het einddoel. Dankzij de voortdurende vooruitgang is motivatie zo goed als verzekerd.

Een personal trainer kan je ook helpen met het stellen van specifieke doelen zoals training voor een speciaal evenement zoals een marathon. De trainer helpt bij het toespitsen en concentreren op dit specifieke doel. Hierdoor verspil je geen tijd en heb je veel meer kans op het doel te behalen.