Gorakuten
Image default
Reference / Education

Privé coaching op het gebied van spreekangst

Spreekangst is een veelvoorkomend probleem in een wereld waar spreken steeds meer aan de orde komt. Er wordt vanaf het moment dat je van de middelbare school komt al verwacht dat je een goede spreker bent die geen angsten ervaart bij het spreken voor een groot publiek. Maar niet iedereen staat met zo’n gemak voor een grote groep, en dat is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Het is een veel voorkomend probleem geworden en er zijn veel bedrijven die daar graag een handje bij helpen. Zo ook Tailor You trainingen.

Bedrijven die cursussen aanbieden

Bij dit bedrijf worden tientallen cursussen aangebonden, waaronder eentje voor spreekangst. Het thema dat hier centraal staat is dus ook het geven van presentaties. In de verloop van het traject wordt er verdiept in de angsten en negatieve overtuigingen over het publiekelijk spreken. Er wordt achterhaald wat oorzaken (kunnen) zijn en deze worden systematisch afgebroken, zodat aan het einde van de cursus de medewerk(st)er een presentatie met een glimlach kan neerzetten.

De cursussen over spreekangst beginnen altijd met een intake gesprek. Hier wordt tezamen met de coach samengesteld welke doelstellingen er uit het traject gehaald moeten worden. Bij deze aanpak staat niet alleen de vaardigheden centraal, maar wordt er uitbundig naar de persoon gekeken. Ieder persoon verschilt namelijk, dus er wordt maatwerk verwacht. De deelnemer(s) worden gestimuleerd om stil te staan bij hun eigen manier van werken, deze verschilt ook per persoon. Het is een proces dat in gang gezet wordt met een coaching traject, maar daar niet bij ophoud.

Bent  u nou geïnteresseerd in het volgen van een cursus spreekangst of een andere cursus volg je bij Tailor You?  Kijk dan op de bovenstaand gelinkte website. Ik wens je heel veel succes, en als je de cursus volgt ben je binnen no-time van je spreekproblematiek af.