Gorakuten
Image default
Reference / Education

Perfect geluid voor grote evenementen

Een evenement organiseren is altijd een hele klus. Er zijn tientallen dingen die belangrijk zijn en aandacht vragen. Je wilt tenslotte dat iedereen het naar zijn zin heeft en vaak zijn er grote bedragen mee gemoeid. Een van de aspecten die goed geregeld moeten zijn tijdens een evenement is het geluid. Je kan nog alles zo goed geregeld hebben; als je niet hoorbaar bent dan sla je de plank mis. Een goede geluidsinstallatie is dus een must. Zo’n installatie aanschaffen is kostbaar en vaak een hoge investering. Daarom is het huren van een installatie een prima oplossing.

Geluidsinstallatie huren

Bij tijdelijk of incidenteel gebruik van een installatie is het huren dus een mooi alternatief. Er zijn nog veel meer voordelen te behalen bij het huren van zo’n apparaat. Allereerst zit je niet met vervoersproblemen. De apparatuur is gevoelig en moet met de grootste voorzichtigheid worden getransporteerd. Het installeren is een klus die niet voor iedereen is weggelegd. Hier speelt de leverancier ook een grote rol. Hij zorgt dat alles ter plekke werkt én hij geeft duidelijke uitleg over het gebruik ervan. Een goede diensterlener laat je ook niet in de steek tijdens het evenement. Hij zal ter plekke aanwezig blijven voor eventuele calamiteiten.

Maximaal bereik met een omroepinstallatie

Ook een omroepinstallatie is bijzonder handig. Zeker bij grote sportevenementen, concerten in de buitenlucht, stadions etc. De 100V omroepsystemen zijn de crème de la crème onder de geluidssystemen. Afhankelijk van het te bereiken oppervlakte kan zo’n omroepsysteem bestaan uit tientallen luidsprekers. De dunne kabels zijn makkelijk weg te werken en zorgen ervoor dat niemand erover struikelt. De luidsprekers zijn uiteraard bestand tegen weer en wind, al zijn ze ook prima geschikt voor binnen. Er zijn verschillende soorten luidsprekers: speakers die geschikt zijn voor spraak en speakers die geschikt zijn voor het afspelen van muziek.