Gorakuten
Image default
Reference / Education

Ketting slot kopen online

De beste accessoire voor jouw scooter is een ketting slot. Dit type slot biedt je de meeste beveiliging, zeker wanneer je het ketting slot vast kunt maken aan een vast object. Wat zijn de mogelijkheden bij een kettingslot en hoe kun je de scooter het veiligst parkeren?

 

Waarom kiezen voor een ketting slot?

Een ketting slot kun je vastmaken aan een ander object mits het een slot betreft met een lange ketting. Dit kan ook met een kabelslot maar die is normaal gesproken eenvoudiger te kraken. Wanneer je de scooter vastketent aan een lantaarnpaal of een fietsenrek zal deze niet snel worden gestolen.

 

Welk ketting slot is het beste?

Er is in Nederland geen verplichting om het slot te laten testen op betrouwbaarheid, toch hebben veel ketting sloten een ART keurmerk. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter het slot. Een slot zonder ART kan goed zijn maar je weet het niet zeker.

 

Ketting slot opbergen

Een nadeel van een ketting slot is de omvang. Bij de meeste scooters is er voldoende ruimte onder de zitting om het slot te bewaren. Je kunt eventueel een beschermhoes erbij kopen, daarmee houd je het opbergvak ook schoner.

 

Diefstalverzekering

Wanneer je de scooter wilt verzekeren tegen diefstal worden daar eisen aan gesteld, een goed slot is een belangrijke voorwaarde. Die moet meestal een ART rating van twee sterren of hoger hebben. Ook moet je altijd zorgen dat je de scooter op slot zet, je moet ook de reservesleutels kunnen overhandigen bij diefstal.

 

Kort of lang ketting slot

Wanneer opbergruimte beperkt is kun je kiezen voor een kort kettingslot, houd er in dat geval wel rekening meer dat je de scooter niets kunt vastleggen aan een paal of ander object. Wanneer jouw scooter voor een langere periode op straat staat is dat wel aan te raden.

 

In de webshop kun je verschillende ketting sloten vinden voor scherpe prijzen, vergelijk het aanbod en maak jouw keuze.