Gorakuten
Image default
Reference / Education

Informatiemanagementsystemen binnen je bedrijf

Wat voor bedrijf je ook bent, je zal er altijd belang bij hebben op het moment dat alle benodigde informatie op de juiste manier door je bedrijf heen gaat lopen. Op deze manier zal de werknemer binnen een korte tijdsperiode de juiste gegevens tot zijn of haar beschikking kan krijgen. Maar toch is het gebleken dat er bij nog genoeg bedrijven verbeteringen plaats kunnen vinden. Het informatiemanagement is bij vele nog een belangrijk probleem, waar weinig tot geen aandacht aan wordt besteed. Met de juiste informatie staat of valt een proces of een bedrijf. Zo kan een klein bedrijf zich op zich nog wel redden op het moment dat de juiste informatie niet op hetzelfde moment beschikbaar is, maar vooral grotere corporaties zullen het niet overleven zonder fatsoenlijke informatiestromen. Daarom geldt ook: hoe groter het bedrijf, hoe beter deze zaken geregeld moeten zijn.

Goed geregelde informatiestromen zullen ervoor zorgen dat er minder snel fouten gemaakt worden. Daarnaast kunnen de fouten die wél gemaakt worden snel worden opgelost op het moment dat alle benodigde informatie gestroomlijnd door het bedrijf loopt. Je kunt dit verwezenlijken met een codeersysteem. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek belandt. Zo heft een bedrijf met een goed informatiemanagementsysteem dan geen problemen meer met informatiemanagement.

Een voorbeeld van een codeersysteem is de lotnummerprinter. Hierbij wordt elk lotnummer  apart geprint. Wanneer je deze printer koppelt aan een Windowscomputer kan dat erg lang gaan duren. Off line coderen is iets wat nog veel gedaan wordt. Online coderen kan ook wel, maar brengt in veel gevallen niet direct structuur in een bedrijf. Offline coderen is daarom in veel gevallen een goede oplossing. De hot foil printer is hét voorbeeld van de kracht van een offline codeeroplossing.

http://www.kba-metronic.com/nl/