Gorakuten
Image default
Reference / Education

Het studiejaar 2017/2018 is begonnen

Het studiejaar 2017/2018 is begonnen

Na een warme zomermaand afgewisseld met in juli wisselvallig met frequent onweer en soms veel regen is het studiejaar weer begonnen. Er zullen weer veel studie uren gemaakt moeten worden om de lesstof te begrijpen en vervolgens ook nog te onthouden en toe te passen. Naast het drukke studentenleven zal er ook nog gewerkt moeten worden om de steeds hogere kamerhuurprijzen te kunnen bekostigen en daarnaast nog geld te besteden te hebben om leuke dingen te kunnen doen.

De studenten die voldoende inkomen hebben of paps en mams hebben als inkomsten bron kunnen kostbare studietijd besparen door het aanschaffen van samenvattingen. Het bespaart je een hoop tijd en daarnaast ook veel examenstress. Je kunt de belangrijkste lesstof makkelijk en snel tot je nemen. Wil je vervolgens de lesstof makkelijk onthouden dan is het verstandig om ook veel oefeningen te maken. Maak oefenvragen of proefexamens en je zult merken dat je de examens makkelijk door komt. Samenvattingen kopen kun je bij verschillende online marktplaatsen doen. Eén daarvan is KennisDelen.org.

Bijverdienen

Ben jij het type dat beter presteert als de gemiddelde student en wil je daarnaast ook goed voorbereid naar het examen. Maak dan zelf van je studieboeken de samenvattingen. Je neemt niet alleen alle lesstof door en onthoudt de lesstof beter. Je kunt de samenvattingen verkopen en nog een leuk bedrag bijverdienen. De gemiddelde verkoopprijs van een samenvatting is ongeveer vijf euro. De populaire samenvattingen worden meestal dagelijks één of meerdere keren verkocht. Dit betekent dus dat je honderden euro’s per maand per samenvatting kunt verdienen.

Structuur samenvatting

Een goede samenvatting die makkelijk te lezen is bevat een duidelijke structuur. Het makkelijkst is om de structuur van het studieboek aan te houden. Het studieboek is vaak logisch opgebouwd, waardoor je zelf niet meer hoeft na te denken over de volgorde. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf bepaalde hoofdstukken samen te voegen, indien dit de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de samenvatting vergroot. Als je een hoofdstuk van een samenvatting hebt gemaakt lees deze dan na ongeveer een uurtje nog eens door. Begrijp jij zelf wat je geschreven hebt en is het logisch dan kun je verder met samenvatten.

Inhoud samenvatting

Een goede samenvatting sluit aan op de eindtermen van het tentamen. In de eindtermen staat alle lesstof beschreven die op het tentamen terug kan komen, waardoor je als student deze lesstof vaardig moet zijn. Wil je verdere informatie over het examen dan kun je altijd bij je docent vragen om voorbeeld examens of welke lesstof echt noodzakelijk is om te leren.

Succes met je examens!

https://www.kennisdelen.org/