Gorakuten
Image default
Reference / Education

Goedkope scooter kopen

Je kunt voor minder dan 1000 euro een goedkope scooter kopen die veel lijkt op een luxe Vespa scooter van 3000 euro. Waar zit dat prijsverschil in, is een goedkope scooter net zo goed als een echte Vespa? Laten we eens appels met peren vergelijken en de goedkope scooter naast de dure scooter zetten.

 

Het design

Als je op zoek bent naar een goedkope scooter kom je veel retro modellen tegen. Die zijn gebaseerd op de klassieke Vespa modellen met ronde vormen vaak veel chroom. De huidige Vespa scooters ogen vaak wat moderner dan een goedkope scooter.

 

De materialen

Een Vespa scooter heeft een stalen overkapping, bij een goedkope scooter is dat altijd kunststof. Dat maakt de scooter niet alleen goedkoper maar ook lichter. Kunststof ziet er goedkoper uit dan staal, en bij een ongeval zal plastic sneller breken.

 

De technologie

Hier scoort een Vespa scooter echt een stuk beter. De onderdelen op een Vespa zijn duurzamer, de technologie is vooruitstrevend. Dat merk je aan de onderhoudskosten en ook aan de veiligheid. De goedkope scooter wordt met verouderde technologie gemaakt, waar de Vespa gaat voor tien punten zijn de budget scooters tevreden met een zesje of zeven…

 

Het rijgedrag

Maak je veel kilometers? Is de scooter jouw voornaamste vervoermiddel? Kies dan voor meer kwaliteit. Je wilt dat de scooter elke ochtend direct start en niet onderweg problemen vertoont. Hoewel onderhoud een grote rol speelt bij alle scooters zal slijtage bij intensief gebruik vaker voorkomen bij een goedkope scooter.

 

Jouw portemonnee

Uiteindelijk kies je voor een goedkope scooter vanwege de prijs. Reken niet alleen voor vandaag maar ook voor de toekomst. Als je veel gaat rijden zal een luxere scooter als Vespa minder kosten geven in de toekomst. Rijd je af en toe en kun je de goedkope scooter in een schuur plaatsen, niet in de regen, dan kan een goedkope scooter voor jou geschikt zijn.

 

Kijk in de webshop en vergelijk direct alle merken en modellen.

http://www.scooterkopenonline.nl/goedkope-scooter-kopen/