Gorakuten
Image default
Reference / Education

Gebedstijden

Koran lezen en Gebedstijden bekijken

De koran is het woord van Allah en dient vaak te worden gereciteerd. Velen hebben hier echter moeite mee, omdat ze de Arabisch taal niet kunnen lezen of begrijpen. Koran.nl biedt je de mogelijkheid om de koran in zowel het Nederlands als het Arabisch te lezen. Daarnaast is het ook mogelijk om de koran ayah voor ayah te beluisteren en te lerzen, leren en beluisteren. Verder ben je bij koran.nl ook aan het juiste adres voor de gebedstijden van alle steden in Nederland en Belgie. Zie hieronder voor de gebedstijden van de vier grote steden:

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Utrecht
  4. Den Haag

Kan ik deze Gebedstijden ook aanhouden? De weergegeven gebedstijden zijn gebaseerd op de methode die je op koran.nl treft. Het kan echter voorkomen dat jouw lokale moskee andere uitgangspunten hanteert. Wanneer dit het geval is, raden we je aan de gebedstijden van de lokale moskee aan te houden. Tegelijkertijd zouden wij het erg op prijs stellen wanneer je ons hierover informeert. Zodoende kunnen wij hierop anticiperen en nader onderzoek doen naar de methode die in jouw stad wordt gebruikt.

De laatste tijd zien we de laatste tijd steeds minder discussies over gebedstijden. Dit wijst er waarschijnlijk op dat men tevreden is met de stappen die tot nu toe zijn gezet. De islamitische gemeenschap bevindt zich dan ook op de juiste weg. Hier en daar zijn nog wel wat hordes te nemen maar met de wil van Allah is alles mogelijk!