Een massage opleiding volgen

Altijd al willen leren masseren op de juiste manier? Dan is een massage opleiding een goede manier om daar een begin aan te maken. Veel mensen masseren al vaak hun partner of ouders wanneer ze een stijve rug of nek hebben, maar kennen niet de beste technieken om een massage uit te voeren die 100% effectief is. Positive Touch wil hier verandering in gaan brengen, met een massage opleiding die eenvoudig te volgen is. Al sinds 2006 organiseert Positive Touch deze massage opleiding, die iemand tot een integraal en holistisch masseur opleidt. Deze massage opleiding is bedoeld als een inspirerende beroepsopleiding van twee jaar, die voor de heelwording en bewustwording van lichaam en geest moet zorgen.

De massage opleiding van Positive Touch

De massage opleiding van Positive Touch bevat een lesprogramma dat gegeven wordt door docenten die inspirerend zijn, en jarenlang ervaring hebben in hun vakgebied. De massage opleiding van Positive Touch wordt ook wel de opleiding integrale massage genoemd, het is een beroepsopleiding die sterk staat in zijn veelzijdigheid en compleetheid. Altijd al een integraal en holistisch masseur willen worden? Je kunt dan mensen begeleiden bij de heelwording en bewustwording van lichaam en geest, en ware roeping waar je stevig voor in de schoenen moet staan. Bij onze massage opleiding komen niet alleen westerse, maar ook oosterse vormen van massage aan bod, die gecombineerd worden met haptonomische vaardigheden een persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

Het eerste jaar van de massage opleiding

In het eerste jaar van de massage opleiding wordt de basis gelegd die nodig is voor het geven van een integrale massage. Je maakt tijdens het eerste jaar van de massage opleiding een aantal verschillende massagevormen eigen, en ook hoe een massage vanuit verschillende invalshoeken gegeven kan worden.

Het tweede jaar van de massage opleiding

Het tweede jaar van de massage opleiding staat ook wel bekend als het holistisch jaar. Tijdens dit jaar wordt het vier lichamen model, waar je in je eerste jaar al mee hebt gewerkt, dieper ingegaan. De diepere lagen van de body mind worden bekeken, en je leert ermee omgaan tijdens je massage opleiding.