Doe op tijd beroep op loopbaanbegeleiding

Concrete en diepgaande begeleiding in het proces rond zoeken naar een richting. Hier bekijk ik grondig alle factoren die een rol spelen: interesse, opleiding, persoonlijkheid, intelligentie, omgeving, gezondheid,… Al deze factoren leiden tot een “beste keuze”.

De beste keuze vinden is niet makkelijk. Vaak hebben mensen hiervoor hulp nodig, en dan kan men beroep doen op loopbaanbegeleiding.

Wat kan loopbaanbegeleiding voor u doen

Mensen kunnen allerlei problemen ondervinden: slecht gevoel op het werk; problemen met de werk-privé balans; gezondheidsproblemen, ziekte en arbeidshandicap; conflict of problemen met baas, enzovoorts. Nu de pensioenleeftijd wordt opgetrokken, moeten we steeds langer werken en meer tijd doorbrengen op onze job. Daarom is het onontbeerlijk dat we ons daar ook gelukkig bij voelen. Maar spijtig genoeg is dit om allerlei redenen niet altijd zo.

Voor mensen die zich slecht voelen op het werk is er loopbaanbegeleiding. Zo is er bijvoorbeeld Annelies Staels die zich met VisionHR richt op het helpen van dergelijke personen in haar praktijk voor loopbaanbegeleiding in West-Vlaanderen.

Het idee is bij Annelies beginnen rijpen om mensen te helpen die een andere richting willen of moeten uitgaan. Dit kunnen dan mensen zijn die gezond zijn, maar zich slecht voelen op het werk of mensen met een arbeidshandicap, die misschien werk doen dat ze graag doen, maar niet meer kunnen doen.

Hoe gaat het in zijn werk

De oplossing kan liggen in persoonlijkheidstraining en coaching of zelfs de behandeling van burnout. Het is belangrijk dat ook de werkomgeving, met de opdrachten en de verhouding met de collega’s of baas. Of het kan zijn dat bepaalde kenmerken van de persoonlijkheid het bereiken van de gewenste functie in de weg staan. Dan kunnen trainingen op bepaalde kenmerken aangewezen zijn: Assertiviteitstraining; conflicthantering; training in sociale vaardigheden; omgaan met angst en stress; …

Een oplossing vinden met loopbaanbegeleiding

Als de conclusie luidt dat er een andere job moet worden gezocht, dan wordt er ook aan loopbaanbegeleiding en sollicitatietraining gedaan. Annelies Staels zorgt eventueel ook voor begeleiding voor wie zich wil voorbereiden op een bepaalde sollicitatie of een andere belangrijke stap in zijn loopbaan wil zetten.

Met dit soort problemen kan je meestal niet bij een gewone psycholoog terecht. Zij behandelen immers meestal alleen maar de klinische problemen.

Ondertussen heeft VisionHR al consultatieruimte voor haar loopbaanbegeleiding in Kortrijk en Roeselare.

 

http://visionhr.be/