Gorakuten
Image default
Reference / Education

Digibord of smartbord wat is het verschil?

Om direct maar met de deur in huis te vallen er is geen verschil tussen beide borden en eigenlijk is de naam hier voornamelijk de verwarring. In beide gevallen gaat het om een digitaal bord, zoals hier op de website te zien, die vaak door scholen wordt gebruikt om op interactieve wijze lesstof te presenteren. Overigens is de eerste generatie van deze digitale schoolborden eigenlijk nog in het geheel niet zo evolutionair. Je had een schoolbord die via een stift schrijfbaar was gecombineerd met een beamer voor de projectie van de lesstof die via een computer op het bord wordt gepresenteerd. Op zich nog steeds een combinatie van de 1e generatie digiborden die veelvuldig wordt gebruikt. Het nadeel hiervan is de beperkte lichtopbrengst en en het nog niet interactief kunnen werken.

Betere Touch screen schermen

Doordat er geavanceerdere schermen op de markt kwamen die het mogelijk maakte om dia geavanceerde Touch screen technieken niet alleen tekenen op sheet niveau konden regelen maar ook geen beamer meer nodig hadden omdat de lichtopbrengst in het digibord zelf was geïntegreerd werden de mogelijkheden veelzijdiger. We zien dat er vooral in combinatie met speciale software een zeer goede interactie mogelijk is en de docent van zowel de universiteit als ook de basisschool heeft er een fantastisch leermiddel bijgekregen die niet meer is weg te denken uit ons schoolsysteem.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Wanneer u op zoek gaat naar een goede smartboard of digibord met touch screen functionaliteit komt er al snel achter dat er veel aanbieders zijn van verschillende soorten merken. Wij adviseren wel om uw digibord bij een erkende leverancier als JFAD aan te schaffen. Niet alleen de installatie en bevestiging en aansluiting op uw randapparatuur is belangrijk maar ook het juiste digibord. Er zijn veel modellen en verschillende kwaliteiten voor digiborden op de markt waarbij ook veel verouderde modellen aanwezig zijn die nog steeds voor ongewijzigde verkoopprijzen worden aangeboden. Laat u dus echt goed adviseren en vraag altijd om alle specificaties. Ook eerst even online op prijs vergelijken kan handig zijn te doen.