Gorakuten
Image default
Reference / Education

De mooiste vakantie eilanden in Spanje

Spanje is elk jaar opnieuw weer een populaire vakantiebestemming. Hoewel veel mensen er voor kiezen om hun vakantie door te brengen op het vasteland van Spanje, heeft dit land ook mooie vakantie eilanden.

Gran Canaria

Gran Canaria staat vooral bekend om haar gezellige drukte in de zomermaanden, waar veel toeristen naar opzoek zijn. Zo hoef je je op dit eiland nooit te vervelen. Het eiland beschikt over genoeg leuke activiteiten waar je voor elk budget wel wat kunt vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het aaien van schildpadden, terwijl je snorkelt in de zee rondom het eiland zelf. Of je kunt een bootje huren en hiermee rond het eiland varen. Ook is het huis van Christopher Columbus een bezoek waard.

Mallorca

Ook op Mallorca is het lastig om je te vervelen, aangezien er honderden activiteiten zijn die je in je vakantie kunt gaan doen. Denk daarbij maar eens aan normale activiteiten als sporten, golf, zwemmen, uitgaan en natuurlijk shoppen. Zo is er voor iedereen, in elke leeftijdscategorie, wel iets te doen. Ook beschikt het eiland over een fantastisch landschap die je kunt gaan bewonderen door een wandeling te maken of terwijl je een ritje maakt op een kameel of op een paard.

Tenerife

Op Tenerife kun je je niet alleen maar in de zomermaanden goed vermaken, maar ook in de winter kun je je op dit eiland goed vertoeven. Zo viert Tenerife bijvoorbeeld ook carnaval. Het staat hier zelfs bekend als de op één na grootste carnavalsviering van de wereld. Zo worden er tijdens het carnaval, die enkele dagen duurt, aan één stuk door de vetste feesten en mooiste optochten gehouden.

Ibiza

Ibiza wordt vooral gezien als een vakantiebestemmingen voor jongere generaties, die graag uitgaan. Dat is dan ook één van de dingen waar de meeste toeristen voor afreizen naar dit eiland: om in Ibiza uitgaan.

 

http://www.vakantiespanje.nl