Gorakuten
Image default
Reference / Education

Animatie video’s als educatief instrument

Animatie video’s als educatief instrument

Wanneer je op zoek gaat naar informatie over animatie video’s ontdek je al snel dat de nadruk vooral ligt op het commerciële gebruik van animatie. Bijvoorbeeld om de productvoordelen te promoten, voor branding of om een wat ingewikkeld concept toe te lichten. Animatie video’s zijn echter veelzijdiger in te zetten, bijvoorbeeld in het onderwijs.

Zowel in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs als op het MBO, HBO en de universiteit dragen animatie video’s sterk bij aan het opnemen van nieuwe kennis. Docenten merken in hun lespraktijk dat scholieren en studenten hoger scoren op onderdelen die in een animatie video of explanimation aan de orde zijn gekomen.

Herhaling, herhaling, herhaling.

Leren is vaak herhalen. Animatie video’s zijn een goede manier om dezelfde stof op een andere manier nog een keer onder de aandacht te brengen. Daarmee verhogen animatie video’s het leerrendement van een les.

Aandacht

Ook blijkt dat animatie video’s helpen om de aandacht te verleggen. Een heel lesuur luisteren naar dezelfde spreker is saai. Een animatie video is dan een verfrissende onderbreking. Trouwens, ook voor de docent is het fijn als hij even rustig kan toekijken en een glaasje water kan drinken.

Animatie video’s zijn dus voor zowel docenten als voor de studenten een waardevolle toevoeging aan de didactische toolkit. Nieuwsgierig of animatie ook voor jouw onderwijs- of trainingsinstituut wat kan toevoegen? Maak dan een afspraak met Donker Media